Nem akarok tovább EGYEDÜL ÉLNI!

Nem akarok tovább EGYEDÜL ÉLNI!

Érezted már úgy, hogy csak neked nem megy a társkeresés? Érezted már azt, hogy eleged van az egyedüllétből? Hogy már nem bírod tovább a magányt? Annak a hiányát, hogy tartozz valakihez?

Tudom, hogy sokan vannak így ezzel… Közel 1,8 millió ember keresi a párját. És a legtöbben nem igazán találják. Csak átmeneti megoldásokat.

Szomorú, igaz?

És mennyire fájdalmas. … Tudom, látom… Mélyen együtt érzek azokkal az emberekkel, akik az egyedülléttől szenvednek. Több ezer emberrel találkoztam ezen 11 év alatt, amióta a Duals Társkeresőt vezetem. Kevés olyan egyedülálló emberrel találkoztam, aki igazán jól viselte azt, hogy éppen egyedül van. Tudta, hogy ez átmeneti állapot. Mert hinni és bízni a szerelemben, az emberekben,  az élet alapvető jóságában. Nem arra gondolt, ami nincs, hanem arra, ami van!

Azok az emberek, akik egyedül élnek általában nem hisznek abban, hogy az élet alapvetően jó. Nem hisznek abban, hogy van olyan ember, aki mindent megadna nekik. Általában abban vannak, hogy nekik nem jár a szerelem, hogy nincs olyan férfi vagy nő, akinek ő kelleni fog, úgy ahogy van!

Ezek a hiedelmek, amelyek gyerekkorunkban alakultak ki. Téves értelmezve azt, ami történt a családunkban,  2-5 éves korunkban vagy akár korábban. Kognitív szinten ebben a korban nem tudjuk értelmezni azt, ha nem azt kaptik, amire szükségünk volt. Ha egy gyermeket az anyukája nem cirógatta, nem dédelgette úgy, mintha ő lenne a világ közepe, mintha egy eleven megtestesült kincs lenne, akkor arra téves következtetésre jut, hogy ő nem kell senkinek. Azt gondolhatja, hogy biztosan azárt nem szeretgetik, mert Ő nem elég jó. Így kialakul egy téves hitrendszer már pici korban. Ha abban a tévhitben élünk, hogy nem "vagyok elég jó" bizony egy idő múlva nagyon egyedül érezzük magunkat. Hogy miért? Mert a tudattalan motivál bennünket és keresüni fogunk olyan embereket, akik majd be is bizonyítják, hogy nem vagyunk elég jók. Egyszerűen így működik a tudattalan.

A tudattalan motivációid ismerd meg a Találd meg az Igazit kurzuson!

Ha  a szülők elválnak - egy pár éves gyermek még nem tudja megérteni azt, hogy miért válnak el a szülei- téves gondolatai lesznek. Azt fogja gondolni, hogy apa és anya miatta veszekszik. Nem a válással van a baj, hanem azzal ahogyan ezt csinálják a felek. Ha nem biztosítják 100%-ig a szeretetüket, ha állandó feszültség, játszmák uralják a teret, bizony következményei lesznek. Ezek hatnak az életünkre és sajnos nem pozitívan!

Amikor nagyon benne vagy az egyedüllétben sajnos muszáj lesz segítséget kérned. Azt tapasztalom, hogy ez nem megy egyedül. Nekem sem ment, pedig a munkám. Egyszerűen nem tudunk önmagunkra objektíven tekinteni.

Ilyen volt Anna is, aki közel 8 éve él egyedül. 8 éve volt az utolsó komoly kapcsolata. Azóta pár darab 3 hónapos kapcsolattal lett több. Amikor találkoztunk a padlónk volt. Már megunta számolni az egyedül töltött Karácsonyt... Számára a legnehezebb időszak és persze a nyarak. Amikor mindenki a párjával nyaral, Ő pedig egyedül vagy épp nem nyaral, mert nincs kivel és egyedül nem mindig van kedve elutazni. Annyira benne volt az egyedül vagyok létben, hogy csak erre tudott gondolni: "egyedül vagyok, egyedül maradok, senkinek nem kellek". 

"Timi! Én nem kellek senkinek, egyedül maradok! De nem akarok tovább egyedül élni! Nem bírom tovább.... Úgy érzem lassan kővé dermed a szívem..." - zokogta Anna.

"Mi baj velem? Miért nem kellek senkinek? Még egy kutyának sem kellek"- folytatta.

Ezek nagyon mély hiedelmek, de nem igazak, csak annak éljük meg. Persze van mögötte tapasztalás is, de ez már csak következmény.

Anna nem igazán ismerte az apukáját, mert kivonult 3 éves korában a családi életből. Nem is nagyon kereste őt, sem az anyukáját. Anna apa nélkül nőtt fel. Anyukája azóta egyedül él. Örökre bezárta a szívét. Milyen kár így leélni egy életet. Anna arra a téves következtetésre jutott, hogy ő biztosan nem elég jó, ha nem keresi az apja. És mivel nem volt családi minta, számára természetes az, ha valaki szinte egy életet egyedül él le. Ezek tudattalan motívumok, amelyek vezették őt a párkeresésben.  7 héten át azon dolgoztunk a Találd meg az Igazit kurzuson, hogy átdolgozza a hiedelmeit és azzá a nővé váljon, aki mindig is szeretett volna lenni.

Ma Anna elhiszi azt, hogy igenis elég jó! Sőt! Nagyon is jó, és igazán szerethető! Ma hisz a szerelemben, a férfiakban és az élet szépségében! 

Ma az a nő, akire Igazi! Igazi önmagának és majd egy nagyszerű embernek, aki az életét arra szenteli, hogy szeresse! A napokban beszéltem vele, randevúzik egy csodálatos férfival, aki pont olyan nőt keresett, mint ő.

Jelentkezz a Találd meg az Igazit kurzusra, hogy Te is Igazivá válj! Csupán 49 lépés a felébredésig, az igaz szerelemig! 

2018-01-05   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea