Már szinte biztos, hogy egyedül leszek Karácsonykor!

Már szinte biztos, hogy egyedül leszek Karácsonykor!

Már szinte biztos, hogy egyedül leszek Karácsonykor!

Miért van az, hogy azoknak, akik még keresik a szerelmet a Karácsony a legnehezebb időszak? Miért van, hogy ilyenkor jobban fáj az egyedüllét?

Miért van az, hogy ilyenkor a szívedben nem biztos, hogy szeretet lesz…?

Ez az év egyik legszebb és egyben legnehezebb időszaka is. Nem csak az egyedülállóknak, hanem szinte mindenkinek. Ilyenkor minden a nyakunkba zuhan… Általában sok a munka, le kell zárni az évet, lehetőleg jól, sokkal jobban, mint tavaly. Sajnos ez a fogyasztói társadalom egyik  ismérve…. A pénzhajtás és a vásárlás. Az utakon szinte mindenhol óriási a forgalom, a belvárosban parkolni szinte lehetetlen… Na és ott van az ajándékozás… Hát persze, hogy hiányzik egy tucat ajándék még…

Valahogy azt érzem, hogy szinte mindenhol stressz van, a munkahelyen, az utakon, a bevásárlóközpontokban, na és persze az irodámban.Ilyenkor kérnek a legtöbben segítséget. Azok is, akik párban élnek.

Na de vajon miért? Miért óriási stressz a Karácsony?

Mert szembesülünk…. Szembesülünk azzal, hogy egyedül vagyunk, azzal, hogy milyen a párkapcsolatunk, a családunk. Vagy épp azzal, hogy alig marad egy pár ezer forint az ajándékokra. Na és persze a gyerek pont nem arra vágyik, amire most épp futni fogja…. Szóval minden előjön és minden felerősödik…. Lehet, hogy azt éled meg, hogy nincs kedved a családod vendégül látni, mert Szenteste eljátsza a család, hogy minden rendben s közben az év többi napján nem igazán így van. Na de Karácsonykor mindenki szereti egymást, még akkor is, ha nem….

Tavaly Bálint elmesélte, hogy december 24-én reggel lebukott a mennyasszonya. Az asztalon vigyorgott a telefonjából egy mindent eláruló üzenet: “Szeretlek, Márti! Alig varom, hogy velem legyél… Imádom a bőröd illatát… És szeretek Veled szeretkezni…”

Ezek után Bálint beült az autójába és kb. 3 óra autókázás után hazament és Mártival együtt elmentek a szüleihez egy puccparádés vacsorára.

“Nem volt erőm Karácsonykor balhét csinálni, elvégre Karácsony van” – mondta Bálint…

Na ebből a karácsonyi vacsorából sem ennék szívesen, mert nem lesz igaz.  Milyen színjáték kell ahhoz, hogy december 24-én eljátssza valaki azt, hogy szeretik egymást? Nem gondolom, hogy jobb eljátszani azt, hogy minden rendben, mint vállalni a következményeket és mondjuk kilépni egy egyébként sem működő kapcsolatból. Két választásunk van: szenvedve szenvedni vagy szenvedve fejlődni....Sokszor  az előbbi  lesz a fájdalmasabb.

A minap Edit kért tőlem segítséget, aki már hatodik éve tölti a Szentestét egyedül.

“Tímea, úgy érzem, néha megszakad a szívem… Egyszerűen fáj a szívem. Van, hogy fizikailag is… Most is nyomja valami a mellkasom. Lassan itt a Karácsony, alig van egy hét… Ha a Szentestére gondolok, kiráz a víz. Rosszul vagyok tőle. Nem akarom. Mit csináljak? Aludjam át? Baromi sok altató kellene….

Azt hiszem, hagyom megélni, amit meg kell, hogy életben maradjak, hátha  a könnyeimben én is újjászületek, mint a Kisjézus… Azt hiszem, lesz egy kisebb fám, ezzel még jobban kínozom magam…. Legalább diszítés közben szembesülök azzal, hogy ismét nincs, aki a fát behozza a szobába… Ismét én szenvedek majd vele. Aztán főzök egy személyre.  Lehet, hogy veszek is magamnak valamit. Ezek milyen morbid dolgok….Átmegyek a szüleimhez egy pár órára. Na, az kemény lesz. A hugomnak már két gyereke van, nekem még kilátásban sincs, nemhogy egy gyerek egy épkézláb pasi sem…. Imádom a kérdéseiket: na és randizol valakivel? Mikor lesz gyereked? Már nagyon várjuk a következő unokát…. Na ekkor indulok el haza, belehalni abba, ami nincs. Nagyon nehéz szembesülni azzal, ami nincs. Azt hiszem nagyon fogok sírni, mert még mindig egyedül vagyok. 36 évesen se gyerek, se pasi.

Valóban nehéz tud lenni a szembesülés. De csak addig, amíg meg nem éled mindazt, amit meg kell élni ahhoz, hogy meghaljon benned minden, ami útjában áll a szerelemnek. Minden gátnak le kell dőlni ahhoz, hogy megtaláld az  Igazit.

Ilyenkor szokták mondani a klienseim: “de bezzeg másnak…!” Igen, van, hogy valakinek ez jobban megy. Lehet, hogy hasonlóan nőtt fel, mint Te, neki  mégis van egy működő kapcsolata. Kár összehasonlítani magunkat másokkal, mert alul maradunk….. Mert számunkra jobbal, szebbel mérjük össze magunkat így biztos, hogy vesztesek leszünk.  Egyről soha ne feledkezz el, hogy van karmánk, mindenkinek más az életfeladata és a személyisége is. Ugyanazt a helyzetet mindenki másképp éli meg. Lesz, aki mélyebben, és lesz, aki kevésbé mélyen…

Ha most egyedül vagy, éld meg, amit meg kell és szülessen Benned újjá az a piciny rész, aki elkezd dolgozni azon, felszabadítson minden gátat,  amely útjában áll az Igazi bevonzásnak!

Kattints ide a 4 kulcsért, ami az Igazihoz vezet!  Január 2-án indul a Találd meg az Igazit- 49 nap a szerelemért kurzus!


2016-12-16   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea