Magabiztos, erős, határozott férfi egyedül Karácsony Ünnepén

Magabiztos, erős, határozott férfi egyedül Karácsony Ünnepén

Azt gondoljuk, hogy egy erős férfi nem tud szenvedni. Azt gondoljuk, egy férfinek könnyű, nekik minden könnyebb. Könnyebb, egyedül, könnyebb társat keresni és könnyebb Karácsony Ünnepén.

Mi nők azt hisszük róluk, hogy Ők nem is érzik magukat magányosnak, csak mi nők tudunk szenvedni a magánytól, egyedülléttől…. Ők nem! Pedig ez nem így van, nagyon nem így van…..

A mai nap 3 férfival beszéltem a Duals Társkeresőben….Mind a három padlón van Advent idején….

Géza közel 6 hónapja van együtt Nórival. Minden szépen alakult, fejest ugrottak a kapcsolatba.  Randevúk hada, romantikus éjszakák, közös programok és egyszer csak arra ébredtek, hogy már együtt élnek, ahelyett, hogy megismerték  volna egymást.

Belezúgtak abba az illúzióba, amit elképzeltek egymásról. Még a nyár elején feldíszítették egymás karácsonyfáját…

Teltek- múltak a hetek, kezdték megismerni egymást és kiderült, hogy Ők valamiben nem passzolnak…. Habitusban. Az egyik pörög, mint egy ringlispil. Nóra saját bevallása szerint egy hiperaktív, figyelmetlen nőszemély… Géza viszont nyugodt…. Nem vágyik a pörgésre.
Ami az elején vonzó volt, -hiszen természetes, hogy azt keressük, ami bennünk nincs, hogy kiegészüljünk párunk egy belőlünk hiányzó tulajdonságával, - az a végén kevésbé lesz vonzó. Sőt, van, hogy idegesítő és azért kezdjük el marni a másikat, ami az elején nagyon tetszetős volt benne.

Géza is elkezdte marni Nórit, vita, vita hátán… És egyszer csak szétköltöztek…. De még nem szakítottak, néha még találkoznak, de ez már nem olyan és Géza szenved:

“Timi ez nem fog menni… Én nem erre vágyom… A nyugalomra, meghittségre, Nóri mellett ez nincs…. Nem arra vágyom, hogy hétvégén egy-két jó programot szervezzünk. Szeretnék a párom mellett ébredni, de Nórival ez nem megy…. Én nem Őt keresem és Ő nem engem keres…. Tudod, hogy fáj., hogy ismét mellé nyúltam.!  Baromira szenvedek, de most nem tudom lezárni. Itt a Karácsony… Ettől szenvedek…. Ez már nem az… Van valakim, de még sincs, mert így is egyedül vagyok…..”

Látod, nem kell egyedül lenned ahhoz, hogy magányosnak érezd magad. A lelki egészségünknek a legjobb egy jó kapcsolat, ha ez nincs, akkor jobb egyedül, mint egy rossz kapcsolatban…

Andor egyedül él…. Már évek óta. Elég nehezn viseli. Rövidebb, hosszabb kapcsolatok, de valahogy mindig ugyanaz az vége… A csajok kiteszik Andor szűrét. Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy mit teszel azért, hogy kitegyenek? 

Ő is szenved…. Magányos… Így Karácsony környékén…

“ Timi azon gondolkodtam, hogy veszek magamnak ajándékot. Aztán kibontom a a fa alatt és meg is fogok lepődni…. Vicces, igaz?  Soha nem gondoltam volna, hogy ez nekem nem fog menni. Hogy nem lesz gyerekem és még egy együttélést is alig tudok összehozni. S közben megy a szekér…. Minden rendben, de az én Hercegnőm még sehol…. Ezért veszek magamnak a Hercegnőm nevében valamit…. A múlt héten már annyira padlón voltam, hogy ajándékokat kerestem a majdani szerelmemnek….Totál hülye vagyok.!”

Azt gondolnánk, egy sikeres férfi , aki még jól is néz ki, minden ujjára talál valakit, de ez nem így van. Nekik is nehéz. Csak másképp. Lehet, hogy nem agyalnak annyit, mint mi. Nem érzelegnek annyit, de úgyanúgy tudnak szenvedni, mint mi. ….

Itt van Máté is, akit egy hónapja hagyott el a szereleme… És szintén padlón van…

“Azt hittem, Ő lesz az Timi, nagyon megszerettem…. Nem is értem, hogy mi történt. Azt hiszem egyszerűen nem szeretett meg. Nem engem keres. Tudod én egy rendes gyerek vagyok, neki ez nem kell…. Most még nagyon nehéz, nincs kedvem semmihez, különösen az Ünnephez.”

Nekik is nehéz, ugyanúgy, mint nekünk nőknek. Csak másképp. Ők nem telefonálják körbe a barátaikat. Mi pedig körbe telefonáljuk a barátnőinket és nyafogunk, hogy a szemét elhagyott.. Mi látványosan szenvedünk, ők pedig csendben. Lehet, hogy a legjobb barátjának elmondja egy-két sör mellett, együtt fájnak, aztán még megnyílik nekem, mert  ez amunkám… S be is zárult a kör.

Ne hidd, hogy egy férfi nem érez, nem szenved a magánytól, csak épp másképp, mint mi. Sokszor olyan érzelmeket tapasztalok, amelyek egyszerűen a mélybe visznek, s ettől lesznek igazán erősek és nagyon emberiek.

Ők is keresik az Igazit, nekik is vannak gátjaik, amelyek ugyanúgy útjában állnak a szerelemnek. Nekik sem könnyebb vagy nehezebb csak más. 

Ha az Igazit keresed, tudd, hogy a 4 kulcs vezet a szelemhez. Hallgasd meg hát a 4 kulcsot, amely közelebb visz a szerelemhez!

A kulcsok ingyenesen letölthetők ITT: >>>

2016-12-08   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea