Karácsonykor egyedül- belehalok a fájdalomba!

Karácsonykor egyedül- belehalok a fájdalomba!

Fényben úszik a város, mindenki készül.. Kívéve azokat, akiknek semmi kedve a szeretet ünnepéhez.

A belváros fénypompája, a forralt bor illata van, akinek hívogató és van, akinek ez az év legnagyobb fájdalma….

Az egyedülállók mélyben húzódó magánya Karácsony környékén hatalmasodik el. Lehet, hogy az év többi napját elég jól viselik, de mégis, ahogyan közeledik az Ünnep, egyre jobban közeledik annak az érzete, hogy valóban egyedül vagy. .. Na de miért is van ez így?

Miért más a Karácsony, mint a többi nap?

Ha november 24-én jól vagy mitől leszel rosszul december 24-én?

Mert ilyenkor rájössz, hogy az az egy ember, a Te embered még nem jött el. Ilyenkor szembesülsz azzal, hogy egyedülálló vagy. 

A szeretet ünnepén rájössz arra, hogy nincs egy olyan személy, aki igazán szeretne Téged! Hiába van ott a családod, gyermeked, akkor is ott lesz, az az érzés, hogy Téged nem szeret úgy senki, ahogyan Te szeretnéd…. Nem az apukádra, nem az anyukádra, esetleg gyermekedre van szükséged, hanem egy olyan ölelő karra, aki megtart téged… Amikor vasárnap reggel felébredsz, hozzá bújsz, az ágyba viszi a kávédat és azt érzed: igen! Ez az az érzés, amit mindig is kerestem! Hiányzik a szerelem…..

Ilyenkor minden a szeretetről szól, nem tudsz elbújni előle….

A minap elmesélte a barátnőm, hogy a karácsonyi vásárban egy darab férfit látott egyedül, de az is a barátnőjével telefonált. Mert ezt akarta látni. Ha hiány van benned, csak a hiányra fogsz fókuszálni. Vagyis ami felerősíti azt… Ezért jobb arra fókuszálni, amid van, és nem arra, ami nincs.

Ha Karácsonykor egyedül érzed magad valószínűleg az év többi napján is így van. Viszont az Ünnep felerősíti azt. De mit erősít fel? Mire hívja fel a figyelmet? A szeretetre, ami hiányzik belőled, önmagad felé!

Emma is mindennap belehalt abba, hogy ismét vagy inkább még mindig egyedül van Karácsonykor.

„ Advent második vasárnapján nem gyújtottam gyertyát. Még nem volt erőm hozzá. Közeledett az este… Úgy éreztem, belehalok abba, hogy egyedül vagyok… Tudom, hogy az újjászületés segíthet…. Ma meg kell halni valaminek bennem. Meg kell halnia annak, hogy nem vagyok szerethető…Úgy döntöttem, hogy végig megyek az Andrássy úton, át a Vörösmarty téren egészen a Bazilikáig. ….

Ahogy lépkedtem, egyre csak csorogtak a könnyeim, úgy éreztem minden lépés egy mérföldkő az életemből…  A lábaim olyan nehezek voltak, hogy alig tudtam húzni magam…  Úgy sírtam talán, mint még soha….Egyszer csak ott voltam a Vörösmarty téren… Rengeteg ember, finom illatok, nyüzsgés. Én pedig egyedül voltam a fájdalmammal. Annyira fájt, hogy el sem tudom mondani. Még soha nem éreztem ilyet. De nem futottam el előle, egyszerűen ott maradtam vele. Átöleltem a fájdalmam. Nem hibáztattam, nem haragudtam, egyszerűen fájtam… Annyira más fájdalom volt, mint eddig….Mire odaértem a Bazilikához, egyszerűen úgy fájt, hogy szinte belehaltam. Belehalt az a részem, amelyik nem szerethető….

Előttem a Bazilika, mögöttem a vásár. Harangoztak… Ekkor úgy éreztem be kell mennem a szentmisére.  Leültem az utolsó sorba… S egyszer csak úgy éreztem valami meghal  bennem, s ugyanakkor valami el is indul bennem…

Nem tudom, mi történt velem. Egyszerűen átalakult a fájdalmam. Még nem született meg az a részem, amelyik szerethető, de valami növekszik bennem…. Még kell egy kis idő. Talán Karácsonykor megszületik az a részem, amelyik elhiszi magáról, hogy szerethető!”

Arra bátorítalak Téged, hogy szülessen meg az a részed, amelyik igenis tudja, hogy szerethető! 
Ha az van benned, hogy nem vagy szerethető a szeretet ünnepén, azaz karácsonykor ez még jobban felerősödik.

Viszont, ha ez megváltozik benned, minden megváltozik. Ugyanis ami bent van, az megy ki. Tehát, ha bent zűrzavar van, azt érzed, hogy nem vagy szerethető olyan kapcsolatokba bonyolódsz bele, ahol ez visszaigazolódik. Tehát először belül kell rendet tenni. 

Sokan azt gondolják, hogy szeretik magukat, de mégis egyedül élnek és már évek óta a nagy Ő-re várnak. De ez a szeretet nem más, mint nárcisztikus szeretet. És ha találkoznak valakivel, szinte senki sem elég jó nekik. Mindig akad valami, ami nem tetszik nekik. Mit gondolsz miért? Mert önmaguk nem tetszik…A párjukban pedig visszatükröződik az, ami bennük van… Ha Te nem vagy megfelelő, olyan egyedülállókkal fogsz találkozni, akik szintén nem megfelelőek. Sokszor azt látom, hogy félelmetes a kötődés, félelmetes az intimitás… Sokkal könnyebb út a felszín, ahol nincs mélység. A mélység veszélyesnek tűnhet, mert nem lehet tudni, mi lesz benne…. De minden, ami benne lesz emberi!
Ezért arra biztatlak, hogy ugor fejest a mélységbe! Annyira szerethetővé tesz majd Téged!

Még többet mesélek szerelemről, párkapcsolatról egy INGYENESEN LETÖLTHETŐ HANGANYAG keretében, melyet Neked is szeretettel ajánlok!


Kulcsok az Igazihoz - Ingyenes hanganyag ITT: >>>


Ha szeretnél vonzó Igazivá válni, újjászületni, jelentkezz a hamarosan induló, Találd meg az Igazit - 49 nap a szerelemért programra!

Találd meg az Igazit - 49 nap a szerelemért! >>>


2016-12-04   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea