Ha az Igazit keresed, haladd meg a családi mintáidat!

Ha az Igazit keresed, haladd meg a családi mintáidat!

Az Igazit keresed, de úgy érzed, egy helyben topogsz? Úgy érzed, soha nem jön el az igaz szerelem? Az is lehet, hogy már azt mondod, az a sorsod, hogy egyedül élj!

Keresed, kutatod, de mindig ugyanabba a folyóba lépsz?

Lehet, hogy már ezer könyvet kiolvastál, már több önismereti csoportban voltál, mégsem találod a megoldást!

Biztosan tudom, hogy nagyon rendes ember lehetsz, azt is tudom, hogy már sok mindent megtettél és az is lehet, hogy nagyon sikeres vagy… Viszont, ha ezeket a sorokat olvasod az Igazi még nem jött el...

A Duals Társkeresőben volt alkalmam megismerni több ezer igen sikeres embert és úgy tűnik, sokszor a legsikeresebb emberek igen bizonytalanok a magánéletükben. Nagyon nehéz felismerni és elfogadni azt, hogy az életük több területén is igen sikeresek, a magánéletük felett pedig elveszítik az irányítást… Én ezt inkább szerencsésnek tartom, mert mi lenne, ha mindent irányítani tudnánk? Mi lenne, ha minden felett lenne hatalmunk? Szerencsére nem tudunk Istent játszani, habár sokan megpróbálják.

Mégis mit tehetünk, mi itt e földi létben az igaz szerelemért? Hogyan lehet megtalálni az Igazit?

Mi a kulcsa ennek? Nem más, mint az önismeret!

Mert, hogy minden belőlünk indul ki, mindenért mi vagyunk a felelősek .Sokan a sorsot hibáztatják, holott már Jung is megmondta, hogy a tudattalan motivál bennünket…. Ott van minden sebünk, minden félelmünk, még a gondolataink is onnan jönnek…. Azt gondoljuk, hogy mi gondoljuk a gondolatainkat és közben a tudattalanból kúsznak felfelé, és okoznak kalamajkát…. Sokszor ismételünk, olyan mintha egy sínen haladnánk, amelyről igen nehéz lelépni….

Pedig lehet más az élet! Csak sokan nem hiszik el!

Mert visszakanyarodnak a gyökerekhez, a családhoz, oda, ahonnan elindultak. Valahol ez természetes is, hiszen a szüleinkből vagyunk. Ahogyan Radnóti mondta: „Belőle nőttem én, mint fatörzsből, gyenge ága….” Mégis azt mondom, hogy a túlzott felelősségvállalás gátja az igaz szerelemnek, mert a darma törvényei szerint egyszerűen bekúszik a párkapcsolatunkba. A darma keleten azt jelenti, úgy van, tehát nem lehet másképpen, egyszerűen törvényszerű.

Biztosan tudom, hogy nagyon rendes ember lehetsz, azt is tudom, hogy már sok mindent megtettél és az is lehet, hogy nagyon sikeres vagy… Viszont, ha ezeket a sorokat olvasod a magánéletben mégis bizonytalan lehetsz.

Arra vágyunk, hogy a társunk begyógyítsa a sebeinket. Hiszen a szerelemben gyógyulunk, mert visszatérünk a személyiségfejlődésünk kezdeti szakaszához….Amikor nincs te meg én, csak egy csodálatos egység, így indult az életünk…. Ezt visszük át a szerelembe egy illúzió formájában….Csodálatos érzés és egyben félelmetes is.

De mit történik az illúzióval, ha nincs rendezve egy kapcsolatunk? Nagyon fontos a nőknek az apjukkal, a férfiaknak az anyjukkal való kapcsolat tisztázása. És a saját nemiségünk megéléshez az azonos szülővel való meghitt, tiszta kapcsolat kialakulása. Ennek híján bekúsznak párkapcsolatunkba a problémák.

És egyszer csak azt érezzük, hogy baj van… Azt érezzük, amit éreztünk gyermekkorunkban, hogy nem vagyunk fontosak, hogy nem vagyunk szerethetők, hogy nem figyelnek ránk. Ezek nagyon mély minták! Nem könnyű felismerni és még nehezebb megdolgozni.. Mégis azt mondom, nincs más út, mint a sebek begyógyítása….

Ha a szüleid között nem volt igaz szerelem az nem azt jelenti, hogy Neked ezt a mintát kell követned. Viszont jó tudni, hogy leginkább azonosulni szoktunk a szülői mintával. Az is lehet, hogy ellenazonosulsz, de az egyik sem szabadság! A szabadság az, ha a minta át van dolgozva. :-)

Ha most önismerettel foglalkozol, haladsz az úton, haladsz az Igazi felé! El kell, hogy hidd, hogy lehet más az élet, hogy vannak jól működő párkapcsolatok, hogy vannak rendes nők és férfiak, van hosszú távú, jól működő párkapcsolat. Arra biztatlak, hogy haladj efelé, hogy ne add fel! Hogy vannak választások, hogy nem kell azonosulnod a sebeiddel, az nem Te vagy, az egy seb. Vállald a felelősséget és haladj előre.

Térj le a sínről, haladd meg a családi mintákat, távolodj el tőlük, távolodj a családodtól, hogy élhesd a saját életedet! Hidd el, hogy megérdemled, hogy Neked is lehet más, hogy szerethető vagy…

Ha az Igazit keresed, engedd el az elvárásaid és add át magad az életnek, az Isteni kegyelemnek! Tárd ki a karod és öleld magadhoz azt az érzést, hogy lehet más. Ezt az érzést tedd bele egy szimbólumba, azt a szívedbe és indulj el! :-) Keresd az Igazit, az igaz szerelmet!

Ebben segít a Találd meg az Igazit program. Hallgasd meg a 4 kulcsot, amely közelebb visz az Igazihoz! >>>


2017-01-11   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea