Az Igazit keresem és rájöttem, hogy randifüggő lettem!

Az Igazit keresem és rájöttem, hogy randifüggő lettem!

Olyan mintha hobbit űznék belőle…. Keresem, kutatom, de  nem találok megfelelőt! Lehet, hogy túl magasak az elvárásaim?

Hogy lehet, hogy 100 randi után még a közelében sem jártam a megfelelőnek?
Lehet, hogy randifüggő lettem? Hogyan köteleződjek el a neten, amikor ekkora a választék?

Köztudott, hogy az internet addiktív, nem véletlenül menekülnek az emberek abba világba, amely nem valós… 
Figyeld csak meg a szokásaidat! Mennyit csetelsz, ahelyett, hogy személyesen találkoznál? Vagy mennyi időt töltesz a Facebookon ahelyett, hogy egy könyvet olvasnál?


Néha úgy érzem amikor az ismerőseim életét nézem, hogy micsoda életet élnek, mennyit utaznak, milyen csodálatos életük van. S közben tudom, hogy ez nem igaz! Kifelé mutatni a boldogságot, vagy igazán megélni, az teljesen más! És általában nem egyezik a kettő!

Renáta is netfüggő volt
. 2011-ben ismertem meg, ekkor csatlakozott a Duals Társkereső irodába. 28 éves volt, fiatal és gyönyörű! Amikor már a harmadik évben járt a tagsága, behívtam hozzám egy beszélgetésre. Arra voltam kíváncsi, hogy Ő mit gondol arról, vajon miért nincs komoly kapcsolata?

“ Nem találok megfelelőt!” -hangzott a válasz.
“Pedig nagyon sokat keresek. Az utóbbi években több, mint száz randevúm volt. Volt, hogy napi két férfival találkoztam… Egyik sem érte el a mércét…”

“Mit gondolsz miért?”- kérdeztem.

-"Hát… Túl sok mindent várok el… Ez az egyik oldal, a másik, hogy már esélyt sem adok. Egyik randi után jön a másik… Rengeteget randizom. Minden netes társkeresőben fent  vagyok, na és persze itt Nálad is randizom Timi.
Azt hiszem függő lettem… Egyszerűen már nem bírom ki, hogy ne nézzem meg az újakat… Levelezek, játszom, flörtölök és utána semmi. Ha nagyon őszinte akarok lenni, nem is igazán szeretnék kapcsolatot… Hiszen esélyt sem adok. Kb. 10 másodperc után eldöntöm, hogy Ő sem az. Van, hogy nagyon vicces dolgok miatt. Mondjuk nem tetszik a ruhája, a cipője, vagy az autója… Nekem jobb járna - gondolom belül. Tudom, hogy ez gáz… De hogyan változtassak?”- kérdezte tőlem.

Ekkor kezdtünk el dolgozni a randifüggésen!
 
Már a folyamat elején, Renáta maga törölte le a regisztrációit és a Duals Társkeresőben is felfüggesztettük egy időre a tagságát is.

Hónapokig azon dolgoztunk, hogy ne kapjon frászt az elköteleződéstől, bármennyire is nagy a választék a neten. Ő maga mondta ki, hogy félelmetes dolog az elköteleződés, de ma már ez nem így van. Csodálatos 49 lépés után megtalálta az Igazit a társkereső irodámban és mára már van egy kisfia is egy fantasztikus férfitól, akivel imádják egymást.

Ehhez szembe kellett néznie azzal a mintával, amelyet már nagyon régóta hordozott. Ez  volt a kulcsa a folyamatnak!

Óvva intelek attól, hogy olyan társkeresővel randizz, aki évek óta különböző netes felületeken keresi a párját! Vannak olyan társkeresők, akiknek 1o éves profiljuk van. 10 év alatt senki sem felelt meg? Ez hogy lehet? Hogy lehet, hogy nem törölte magát? Hogy lehet, hogy nem unta meg a folyamatos randizást? Hogy nem unta meg a levelezést? Úgy látom ez belső munka nélkül nem lehetséges…

A gond ebben az, hogy a legtöbb örök kereső -igy hívom őket-, nem látja a problémát, a legtöbb esetben a másikat hibáztatják, szidják a másik nemet és azt szajkózzák, hogy nincs megfelelő! Lehet, hogy azon kellene elgondolkodni, hogy vajon Ők megfelelőek-e? Gyanítom, hogy nem…
 
Ha egy ilyen egyedülállóval randizol- van belőlük bőven - légy nagyon résen! Tudd meg mióta keresi a párját? Milyen régi a regisztrációja? Mennyit randizik? Az is lehet, hogy elmondja, hogy teljesen természetes egyszerre több nővel/férfival randevúzni, az is lehet, hogy tagadni fogja. Légy nagyon résen! Ha jó orrod van, megérzed, ha nagyon éhezed a szerelmet nem biztos…

Ha társat keresel nem feltétlenül a neten kell tenned. Számos helyen lehet  ismerkedni. Jómagam a személyességben hiszek. Bármennyire is modern világban élünk, van, amit nem lehet neten intézni. A társkeresés nem cipővásárlás! Gondolj csak arra a húzogatós társkeresőre. Gondolj csak bele, hogy egy óra alatt hány nagyszerű emberre mondanak nemet?


Olyan mintha cipőt vennél, ez sem tetszik, ez sem tetszik, na jó, Ő talán igen, megnézed a többi fotóját, utána balra húzod. Nem is minősítem… Ilyenkor az jut eszembe, hogy az, aki így keres, vajon mennyire szereti és becsüli önmagát? Vajon mennyire fontos a magánélete? Annyira, hogy kb. másodpercenként balra, nagy ritkán jobbra húzza a képernyőt…

Ha az Igazit keresed tudnod kell, hogy  ki kell lépned azokból a társkeresési mintákból, amelyen eddig haladtál. Tiszta alapokra kell helyezned a keresést!

Ha eddig nem találtad meg ezeken a fórumokon a párod, akkor lehet, hogy át kell gondolnod azt, hogy vajon mi lehet a háttérben.

Nagy valószínűséggel Te leszel a háttérben, Tőled függ az, hogy milyen a magánéleted…


Ha szeretnél változást a magánéletedben, 49 csodálatos lépést javaslok. 49 lépést egy úton, amely az Igazihoz vezet! Ezeket a lépéseket Neked kell megtenned!  Hallgasd meg a 4 kulcsot, amely közelebb visz az  Igazihoz! 

2017-03-06   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea