Az Igazi nyomában - Avagy mi fontos egy nőnek, s mi egy férfinak?

Az Igazi nyomában - Avagy mi fontos egy nőnek, s mi egy férfinak?

Ha az igazit keresed, tudd, hogy más fontos egy nőnek és más egy férfinak!
Nem vagyunk egyformák!

Azt  mondják, mi Nők a Vénuszról jövünk, a férfiak  pedig a Marsról. 

Két  különböző entitás vagyunk. Érdemes ezzel tisztában lenned, mert ha ezt nem fogadod el, nehezen boldogulsz majd a másik nemmel.

De mind a két nemnek fontos a szeretet. Az, hogy érezzük, hogy szeretve vagyunk. Ezzel születünk a Földre, hogy szeressünk és szeretve legyünk.

Így hát teljesen normális, hogy vágyunk a szeretetre, de nem éhezünk utána. A kettő nem ugyanaz. Ugyanis egymáshoz kapcsolódni teljesen rendben való érzés. Nem hiába teremtett Isten nőket és férfiakat a saját maga képére.

Ehhez a szeretethez szükség van arra, hogy feladd egy kicsit a függetlenséged, hogy elengedd az irányítást és nyitottá kell válnod arra, hogy befogadó legyél.
 

Ebben a szeretetben érezni fogod a társad.  Ez a kapcsolódás arról szól, hogy a szeretet kölcsönös áramlásban van, hogy ez az áramlás fontos nekünk, támaszkodunk egymásra, és megengedjük magunknak, hogy sebezhetővé váljunk.

Nem titok, társkeresőkkel is foglalkozom. Irodám, a Duals Társkereső lassan 10 éve működik, s mivel a személyes törődés adja szolgáltatásunk alapját, minden eddigi és jelenlegi klubtagomat és az ő történeteiket jól ismerem. Így hát nap, mint nap látom, mit okoz a társra vágyókban az a fajta szeretetéhség, amit a párkapcsolat hiánya okán éreznek. Gyakran tapasztalom azt is, hogy a klienseim arról panaszkodnak, hogy korábbi párjuk kevésbé volt támogató, nem igazán segítőkész és talán vele van a baj, hogy túl sokat vár e téren.

Ha nem vagy „szeretetkoldus” akkor nem veled van a baj! Lehet, hogy egy olyan férfi van melletted, aki nem igazán tud adni, nem tud szeretni, nem veszi figyelembe az igényeidet! Természetesen itt felmerül a kérdés, hogy Te mennyire veszed komolyan a saját igényeidet! 

Nagyon szomorúan hat rám, amikor egy nő azt mondja, hogy nincs szükségem férfira. Igenis szükségünk van egymásra. Nem arra teremtettek bennünket, hogy elszigetelve éljünk, hanem arra, hogy együtt éljünk! 

Sri Amma Bhagavan azt mondja: „Life is relationship! És ez így is van! Az élet emberi kapcsolatok sokasága.:-) Ne vond ki magad belőle!

És kezdd el ápolni a kapcsolatot olyan emberekkel, akik tisztelnek és szeretnek Téged.
 
Kezdj el olyan férfiakhoz/nőkhöz kapcsolódni, akik előtt felvállalhatod, hogy vágysz erre a kapcsolatra, fel mered vállalni az igényeid. Ahelyett, hogy olyanokba bonyolódsz, akik nem tisztelnek, nem szeretnek Téged és azon fáradozol, hogy megváltoztasd őket!

Ahogy már az elején is írtam, fontos, hogy tudd, mások az igényeink egy kapcsolaton belül. Nekünk nőknek az a fontos, hogy meghallgassanak – és itt most nem feltétlenül arra gondolok, hogy kéretlenül is tanácsot adjanak -  és gondoskodjanak rólunk. Éreznünk kell, hogy akarnak bennünket, hogy szeretve vagyunk és csodálják minden porcikánkat.

Fontos, hogy társunk mutassa ki az érzelmeit, hogy érezzük, hogy fontosak vagyunk. Az tesz boldoggá bennünket, hogy párunk figyel ránk és lesi a kívánságainkat, gyakran anélkül, hogy előtte kimondanánk, mire is vágyunk. Fontos, hogy tudjunk párunkra támaszkodni, biztonságban érezzük magunkat és párunk betartsa a szavát.


Ezzel szemben a férfinak szüksége van arra az érzésre, hogy szükségünk van rá.  Akkor érzik jól magukat, ha értékeljük őket, ha elismerjük a teljesítményüket. Mi nők hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy megdicsérjük a párunkat és nem csak a nagy dolgokért! Hanem az apró dolgokért, a mindennapokért, azért, hogy minden nap tesznek azért, hogy boldoggá tegyenek bennünket. A férfiak nem mennek el a haverjaikkal vásárolni, csak velünk, csak nekünk viszik le a szemetet, nekünk hoznak virágot, jönnek el értünk egy hajnalig tartó buliba, csak nekünk vágják le a füvet és még sorolhatnám. Ezekért is tisztelni és szeretni kell őket! És persze megdicsérni. Éreznie kell, hogy elfogadja Őt és szereti a nő, úgy, ahogyan van.  Egy férfiból a legjobbat hozhatod ki, ha szereted, tiszteled és csodálod  - és ennek hangot is adsz. Egyszerűen növekedni fog, mert inspirálod Őt!

Még a 20-as éveim elején volt egy komoly kapcsolatom. Szerencsém volt, mert a karakán természetemet a párom elég jól kezelte. Nagyon szeretett engem és sokat tett értem. Sajnos akkor még nem tudtam, hogy milyen sokat! Egyszer azt mondta nekem. „Timi, te nem tudsz bánni velem. Engem kenyérre tudnál kenni…. Miért nem teszed?”
Ma már másképpen cselekednék. Igen, érdemes lett volna másként viszonyulnom hozzá. Akkor viszont még nem tudtam, mi fontos neki. Csak arra figyeltem, mi fontos nekem… Túl a legnagyobb gátakon, ma már én is tudok figyelni önmagamra és a páromra is!

Fontos, hogy tudd, mire vágysz egy kapcsolatban, milyen igényeid vannak. Nem mindegy, hogy kinek nyitod ki a szíved! 

Egy olyan embernek, aki ezt megadja majd neked, vagy egy olyannak, aki képtelen lesz erre. Mérd fel saját igényeid, mert így tudod felmérni a potenciált a másikban. Fogadd el, hogy szükséged van a kapcsolódásra, hogy vágysz az egység élményre, amely a szerelemben igazán kiteljesedhet. Ne vesztegesd az időd arra, hogy olyan kapcsolatokba bonyolódsz, amelyek nem elégítik ki az igényeid. Bátran vállald azokat, ezek nagyon emberi vágyak. És vigyázz arra, hogy ne megdolgozatlan sebekből fakadjanak.

Gondold végig, hogy mire van szükséged? Arra, hogy szeressenek? Arra, hogy tiszteljenek? Arra, hogy szépnek tartsanak? Arra, hogy felnézzenek Rád?

Mondd ki ezeket! Sőt! írd is le őket! És legyen a szemed előtt, amikor párt keresel.

Ha kapcsolatban élsz, asszertív kommunikációval nyugodtan vállald a vágyaid. Mondd el, mire van szükséged és kérdezd meg a párod, neki mire van szüksége. És természetesen add meg neki. Ha azt szeretnéd, hogy a párod igazivá váljon, vállalnod kell az érzéseidet, vállalnod kell a félelmeidet. Ne aggódj! Nem fog megítélni érte. Ő elfogad Téged, tehát fogadd el Te is őt!

Az igazival való kapcsolatban nyugodtan lehetsz sebezhető, nem kell megjátszanod magad, nincsenek játszmák.
Az vagy, aki vagy! És úgy vagy jó, ahogyan vagy! Még leírni is milyen nagyszerű, nemhogy megélni! Ehhez kell egy érett, talán megdolgozott személyiség, ami a legtöbb esetben önismerettel érhető el.

Ahhoz hogy jobban megismerd a másik nemet, először magadat kell jól ismerned! Még nem igazán találkoztam jól működő párkapcsolatban élőknél alacsony önismerettel, tudatossággal. Olyan, mintha az önismeret és a jó párkapcsolat párban járna egymással.

Az önismeretben, az Igazi megtalálásában segít a Találd meg az Igazit program. Hallgasd meg a 4 kulcsot, közelebb kerülsz az Igazihoz! >>> 

2017-01-31   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea