Az Igazi nem tesztel Téged, csak az önző emberek teszik ezt!

Az Igazi nem tesztel Téged, csak az önző emberek teszik ezt!

Szeretném, hogy tudd! Az Igazi nem fog tesztelni Téged!

Csak azok tesztelnek, akik önzőek és arra kíváncsiak, vajon mennyi mindent vagy hajlandó megtenni értük, de csakis érte.

Érezted már, hogy a párod folyamatosan tesztel Téged? Szinte nap, mint nap megkérdezi, hogy vajon szereted-e Őt? S ha igen, vajon mennyire? 

Azzal nyúz, hogy vajon el akarod-e hagyni őt. Azt figyeli, hogy vajon mennyire tud Téged irányítani, s neki mindent lehet, Neked semmit. Arról szeretne meggyőződni, vajon igazán, mélyen szereted-e Őt és vajon mit vagy halandó megtenni érte? De Ő ezért keveset fog adni, csak Neked kell bizonygatni, hogy Ő Isten ajándéka. Folyamatosan a határaid feszegeti és azt fogja csekkolni, hogy mennyit vagy hajlandó megtenni érte. Bizonyítanod kell.

Ha most magadra ismertél, akkor nagy valószínűséggel egy önző emberrel élsz együtt,aki valószínűleg nárcisztikus jellemmel bír.  Ez nagyon gyakori a mai társadalmunkban. Szinte olyannyira, hogy népbetegséggé vált az önzőség…. Amikor neki mindent lehet, Neked kevésbe. Úgy gondolja, neki minden jár, hiszen sokkal különb mindenkinél és teljesen normális, hogy a földi halandók szolgálják őt.

Ilyen Csilla is, aki közel egy éve él együtt a párjával. Kezdetben minden szépen alakult, hiszen a nárcisztikus személy nagyon vonzó tud lenni. Jól el tudja adni magát, sokszor teátrális, jó a humora és nagyon jó benyomást tud kelteni… Kezdetben… Otthon másképp lesz. Otthon az lesz, amit Ő szeretne és akkor, ahogyan Ő szeretné. Csilla az első két hónapban nagyon jól „eladta” önmagát. A férfi azt hitte, hogy Csilla egy valódi főnyeremény. A kedvébe járt és arról áradozott, hogy mindig is ilyen férfira vágyott, mint Csaba. Egy szép estén viszont Csaba nem úgy válaszolt, ahogyan Csilla elképzelte és azóta nyúzza Csabát, hogy bizonyítson. Szinte napi téma az „ugye szeretsz, Drágám”  című műsor. Csilla addig nyúzza Csabát, amíg Csaba szinte felrobban az idegességtől. Nem annyira élvezetes naponta bizonygatni, hogy mennyire szereti Csillát. Ha nem válaszol, akkor Csilla hisztizni kezd, ha válaszol akkor pedig nem hiszi el. „Biztos a volt barátnődet jobban szeretted” –válaszolja. Na erre Csaba begurul és elmegy otthonról És ez zajlik közel egy éve.

A nárcisztikus személy nagyon sérülékeny, az önbizalma egy nagy lufi. És tilos belemenni ezekbe a meddő kérdésekbe, mert soha nem lesz vége. Mivel nincs elég önbizalma folyamatos megerősítésre és támogatásra van szüksége. Ennek a legjobb módja, ha folyton tesztel Téged és különböző megmérettetésekben lesz részed. Ésszerűtlen megmérettetésekben.

Egyszer egy kliensem elmesélte, hogy rabul ejtette egy barna bombázó. Nagyon kedves volt, megnyerő humora, kellemes megjelenése. Egyszerűen ideális volt a számára. Még csak két hónapja jártak együtt, amikor Gábor egy hétvégét a Balatonon szeretett volna tölteni a barátaival. Ekkor Nóra teljesen összeomlott. Eddig úgy nézett ki, Nóra teljesen kiegyensúlyozott, de amikor Gábor elmondta, hogy a hónapokkal a kapcsolatuk előtt megbeszélt hétvégi programon szeretne részt venni, Nóra elkezdte kérlelni, hogy maradjon. Ha elmegy, akkor nem gondolja komolyan és semmi értelme a kapcsolatuknak. Gábor már a Balatonon sörözött a barátaival, amikor Nóra elkezdte hívogatni és üzengetni:” vége, én ennyit számítok, nem is szeretsz,a barátid fontosabbak, ha fontos vagyok, gyere vissza hozzám, nem baj, hogy ittál már, van vonat is, az autódat hagyod ott, ezt nehéz megtenni értem? Ennyit számítok Neked?” kezdte az érzelmi zsarolást Nóra.

Gábor nem találta a szavakat. Nem hitte el, hogy barna bombázóból hogyan lett egy pár perc alatt egy házisárkány? Hogyan lehetséges, hogy nem volt semmi tolerancia Nórában? Az”nyúzás órákon át tartott… Akkor lett vége az sms bombának amikor Nóra éjjel egyszerűen elaludt. Természetesen másnap reggel Ő volt megsértve. Egy pár napig játszotta a sértett nőszemély című játékot, majd egy idő múlva elkezdte nyúzni Gábort, hogy béküljenek ki.

 Ilyenkor egy nárcisztikus személy egy nagyon gyenge arcát mutatja meg úgy, mint másnak soha. Ez is nagy játék és nagyon megtévesztő is, mert ilyenkor fűt-fát ígér. Csak nem tartja be…. Maximum egy pár napig, ha nagy szerencséd van egy pár hétig… Egy idő múlva újra és újra próbára teszi a partnerét. Egyszerűen az önző emberek képtelenek megállni, hogy ne teszteljenek. A vérükben van, hogy játszmával szabotálják a kapcsolatot. A játszma neve lehetne: „Meddig mehetek el?” Mivel nem érzi magát szeretetre méltónak ezért nem is érzi, hogy eléggé szeretnék. Nem lesz elég semmi… Egyszerűen bizonyíthatatlan az, ha tényleg szereted őt. Folyamatos megerősítésre vágyik, és a viselkedésével szinte állandóan azt feszegeti a határaidat: „akkor szeretsz, ha….”

Ilyeneket fog kérdezni:

„ Akkor is szeretni fogsz, ha öreg leszek?”

„Akkor is szeretsz, ha veszekszem Veled?”

„Akkor is szeretsz, ha mással flörtölök vagy, ha teszik a bátyád?”

„Akkor is szeretsz, ha nincs kedvem a sexhez?”

„Akkor is szeretsz, ha úgy érzem természetes, hogy velem vagy?”

„Akkor is szeretsz, ha veszekszem Veled?”

Sokszor elviselhetetlenek a kérdések, a tesztek és a nyomás. A próbatételek természetesen tudattalanok, de attól még nagyon nehezek.  A manipulációba szinte belelhet pusztulni… Ha ilyen kapcsolatban élsz vagy voltál nagyon nehéz dolgod lehet, mert egy önző emberrel nagyon nehéz együtt élni… A kulcs a benned lévő változás!

Hallgasd meg az a 4 kulcsot, amely közelebb visz az Igazihoz!

2017-04-04   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea