Az elvárásaid tesznek boldogtalanná a párkapcsolatodban!

Az elvárásaid tesznek boldogtalanná a párkapcsolatodban!

Minden ember életében meghatározó a párkapcsolat minősége vagy egyáltalán a léte. Nekünk nőnek sokkal fontosabb, hogy legyen párunk, mint egy férfinak. Nekünk a szerelem végcél, a férfinak pedig állomás. Mint szinte mindenben, ebben is különbözünk a másik nemtől. Van, ami viszont egyezik, az pedig a kapcsolat minősége. Ha jó minőségű kapcsolatban élünk, akkor az életünk könnyebb. Számos kutatás bizonyítja, hogy a minőségi kapcsolatok boldogabbá tesznek bennünket. Boldogabbá és egészségesebbé.

Ha a két nemet összehasonlítjuk a nőknek értékmérője egy kapcsolat. Attól tesszük magunkat sokszor értékessé, hogy kapcsolatban vagyunk-e. Ha igen, annak milyen a minősége. Ha jó minőségű kapcsolatban élünk, akkor értékesnek érezzük magunkat. Ha nagyon régóta élünk egyedül, akkor a legtöbb egyedülálló nő értéktelennek érzi magát. Tíz év alatt, amióta a Duals Társkeresőt vezetem, több száz olyan nővel beszéltem, aki nem érezte magát értékesnek egyedül. Ez volt a hiedelme, amire az életét építette. Sajnos ezt meg is teremtjük önmagunknak. Vagyis a nem vagyok elég jó érzést.

Mindent megteremtünk magunknak. Minden valamiből ered. Még az elvárásaink is. Ha elvárunk teremtünk. Leginkább csalódást.

Ugyanis, ha elvárunk, általában sokat várunk el. Általában magas a mérce. Sokszor olyan magas, hogy nincs jelentkező, aki átugorja azt. Amikor a Duals Társkeresőben arról beszélünk, hogy kit keres, a nőkből csak úgy árad a szó. Sokkal több elvárással érkeznek, mint a férfiak. A nők check listtel a kezükben kopogtatnak be. Sajnos még nem jött el hozzánk Brad Pitt és George Clooney sem.

A férfiak sokkal rövidebb listával érkeznek. Kb 3 mondatban elmondják, kit keresnek. A nők pedig 133 mondatban fogalmazzák meg sokszor azt a férfit, aki még sem született.

Amikor elvárunk és magas a mérce kevés esély van arra, hogy egy kapcsolat létre is jöjjön. Ezért várunk el. Van egy tudattalan motivációnk- amit majd bővebben kifejtünk a Tudatalattid sugallatai - woskhopunkon, ami vezet bennünket.

Mindannyinkban fut egy program, ami vezeti a magánéletünket. Még akkor is, ha azt gondolod, hogy nagyon jól vagy. Nem biztos, hogy így van. A magánéletünk a legnagyobb tükör arra, hogy mi van bent. A tudattalan sebek, elfojtások a szerelemben nagyon könnyen előjönnek.  Úgy törnek elő, mint egy nem várt lavina. Egyszer csak bekúszik egy gondolat, például, hogy lehet, hogy nem is a Ő az igazi,  és jön vele a kifogáshalmaz…. És egyszer csak azon kapod magad, hogy ami működött egyszer csak nem is működik. Már nem tartod Igazinak, csak fél Igazinak.

Amikor kifogásokat keresünk a tudattalan motivációnkhoz egyszer csak egy nagy elvárás halmaz közepette találhatod magad. És ilyenkor csalódsz. Az elvárás is egy sebzettség. Eredhet a kielégítetlen vágyaidból, abból, hogy mint gyermek nem Te voltál a legfontosabb a családban. Eredhet abból, hogy a szüleid nem tudtak úgy rád figyelni, ahogyan kellett volna. Vagy pedig túlzott elvárásokat támasztottak feléd, kritizáltak téged és ezt viszed tovább. Azt is gondolhatod, hogy csak annyit vársz el, amennyit adsz. Az csodás, ha tudsz adni, de az kevésbe az, hogy nem önzetlenül. Hogy cserébe valamit vársz. És közben rengeteget csalódsz, mert kevés ember tudja kielégíteni egy felnőtt nő/férfi igényeit. Azokat mi tudjuk önmagunknak megadni, külső segítséggel. Egyedül nem igazán megy….

Nagyon fontos, hogy tudd, ha elvársz, csalódni fogsz. Egyenes út vezet a szenvedéshez. Azt is tudom, hogy nem akarsz szenvedni és azt is tudom, hogy nehéz lesz elengedni az elvárásaidat és nem is tudod, hogyan kezdj hozzá. Ehhez is segítség kell. Egyedül nekem sem ment.

Amikor elvárunk a tudattalan motivációnkhoz keresünk partnert. Sokszor nem is tudjuk, mi zajlik bennünk csak egyik bonyolultabb helyzetből megyünk a másikba. Nem vagyunk felhőtlenül jókedvűek, önmagunk fakó másaiként működünk egy párkapcsolatban. Talán lábujjhegyen járkálunk, nem merjük elmondani a vágyainkat, igényeinket és teremtjük meg a a hiedelmeinket.  A hiedelmeink mögött pedig ott van egy program, ami tudattalanul is vezet bennünket.

Ehhez a programhoz keresünk partnert. Így teremtjük meg azt, ami bennünk van.

Ezt a programot kell először felismerni, utána a hiedelmeinket dolgozzuk meg majd végül megnyugszunk és kialakítunk egy jól működű párkapcsolatot. Persze ehhez belső munka kell és egy elég hosszú folyamat. Nincsenek gyorstalpaló tanfolyamok a sebzettséghez… Ebben ne higgy!

Viszont elindulhatsz egy úton, amiben szívesen segítünk Neked!

Gyere el a Tudatalattid sugallatai című workhopunkra, hogy Te is rábébredj arra, mi motivál a szerelemben!

2017-11-15   |   Önismeret

Gondolatok szerelemről, párkapcsolatokról, az Igaziról vagyis Rólad és mindannyiunkról!

"Talán nem is olyan nehéz! Talán könnyebb, mint gondolnád! ...és az a legjobb az egészben, hogy meg tudom mutatni, hogyan csináld!"
Bús Tímea